Najava završne svečanosti 3. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju

Dodjelom nagrada stručnoga ocjenjivačkog suda i publike te predstavljanjem fotokataloga „Vinski kušlec“, u kojem je izbor najuspjelijih fotografskih radova koji su prispjeli na natječaj, u Križevcima će uoči Vincekova u subotu 20. siječnja 2024. biti održana završna svečanost 3. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju. U toj će prigodi biti interpretirana najljepša vinska poezija i glazba te zdravice „Križevačkih štatuta“, najpoznatijih hrvatskih vinsko-pajdaških regula.

Svečanost će biti održana u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima, a početak je u 18 sati. Organizatori su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci.

3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju trajao je od 1. rujna do 1. prosinca 2023. Javljali su se profesionalni fotografi i amateri s tematikom vinarstva, vinogradarstva i prodrumarstva. Po natječaju je stručni ocjenjivački sud, u kojem su bili vrsni hrvatski profesionalni fotografi Goran Matošević kao predsjednik, Bernard Čović i Mišo Lišanin izabrao 36 fotografija koje su objavljene u fotokatalogu, a te iste fotografije dane su na prosudbu publici. Na Facebooku Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ od Badnjaka 24. prosinca 2023. do Bogojavljenja 6. siječnja 2024. posjetitelji su svojim glasovima odabrali nagradu publike.